*/1

Livre de l’élève

Stop! biedt leerlingen een kans om zichzelf te evalueren op grammaticale basisitems.

Het leerwerkboek is onderverdeeld in vier hoofdstukken (rallyes). Via verschillende Circuits ontdekken leerlingen de bouwstenen die ze nodig hebben om de eindopdracht Finale te kunnen uitvoeren.

In een Circuit ontdekken leerlingen nieuwe woordenschat en taalhandelingen (Circuit rouge), grammatica (Circuit bleu) en werken ze functioneel op getallen (Circuit jaune) en uitspraak (Circuit rose).

Wanneer de verschillende Circuits afgelegd zijn, volgt aan het einde van elk onderdeel de zelftoets Plein gaz! om te controleren of leerlingen klaar zijn voor de eindopdracht Finale.

In Espace détente herhalen leerlingen de geziene leerstof van een hoofdstuk op speelse wijze.

Aan het einde van een hoofdstuk bundelen leerlingen individueel of in groep de ontdekte bouwstenen in een eindopdracht Finale, volgens een uitgewerkt stappenplan.

Leerlingen werken in elk hoofdstuk naar een doel: FinaleDit is een eindopdracht waar leerlingen individueel of in groep de ontdekte bouwstenen inzetten.

Comment dire? helpt leerlingen verder inoefenen op uitspraak. In Circuit rose komen verschillende facetten van de Franse uitspraak aan bod in praktische lessen.